0

Ok, so I'm new to this and we've had this camera for a while. If I use the 10-30 lens, everything is great. Pics and video work fine. If I put on the 30-110 zoom lens, I can barely see anything and the camera won't even take a picture. Flash doesn't work either. I've looked through the PDF camera manual online and still haven't been able to resolve the issue.

I really don't know much about cameras and would be considered a newbie with this.

2
  • Try cleaning the contacts on the lens? Otherwise, lens might be broken.
    – Itai
    Nov 20 '16 at 5:02
  • What type of lighting conditions are you shooting under? And what mode is the camera in? Can you post an example with EXIF information?
    – inkista
    Dec 7 '16 at 4:33
1

Itai answered this in a comment - clean the contacts on the lens and try again. If it still fails, the lens might be broken. Contact Nikon.

0

There was a similar problem with the 10-30 lens of the same J1 era. It was a manufacturing defect. Nikon fixed it for free.

I suggest you send the lens to Nikon for a repair quote, if cleaning the contacts doesn't resolve the problem.

I got my 10-30 fixed for free this way. You may be out of luck but the repair cost might be small. I also got Nikon to fix a J1 for a very reasonable amount. The internal fuse needed replacing after I had dropped the camera. Obviously some repairs may be uneconomic to repair but Nikon charge only a minimal amount for a quote if you do not authorise the repair.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.