1

It was working fine. Just suddenly can't adjust the aperture or the f stop using the adjustment wheel while in M or A mode. In fact, the adjustment wheel doesn't work for any purpose. Basically the camera won't take a decent picture unless it's in auto.

  • 2
    Does the dial work for other functions? – mattdm Aug 30 '16 at 0:44
  • Are you looking through the viewfinder of shooting in Live View mode? – Michael C Aug 30 '16 at 4:07
  • No @mattdm yes @ Michael Clark – Jeanna Wardell Aug 31 '16 at 13:52
  • 1
    So, another way to put this might be "the dial stopped working", right? – mattdm Aug 31 '16 at 13:54
  • 1
    @JeannaWardell "Yes" is not a particularly helpful answer to an "X or Y" question (Michael Clark's). – Philip Kendall Aug 31 '16 at 19:12
0

First, power the camera off and on.

Second, remove the lens and put it back on.

One or both of these might help. That's all I got.

  • Thank you Doc Pixel. Tried both. Nothing. Looks like it;s going to the shop. – Jeanna Wardell Sep 1 '16 at 21:57
0

Other things to try:

  • Remove battery, wait, put it back

  • Reset to factory settings by pressing the two buttons with a green dot for 2 seconds (see here. The location of the buttons is a bit different on the D5100 but they are there too).

But most likely yes, it's going to the shop.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.