0
\$\begingroup\$

I have two speedlites. A Phottix Mitros and a Sunpak PZ42X. I can control flash intensity in both of them in TTL mode. I can also control the zoom (for Mitros it works, a bit buggy with Sunpak; whenever I try to set zoom in Sunpak it resets to what is previously set in the speedlite).

However, when I switch to manual mode, I cannot control the flash intensity for the Mitros. It might not be compatible with Sunpak but it's supposed to just work with the Mitros.

What could I be doing wrong?

PS: I do not know much about flash.

EDIT:

I am controlling the speedlites wirelessly via a set of Odin 2 transmitter and receivers. I am using the Odin 2 transmitter to adjust the flash intensity and zoom and to switch between TTL and Manual.

\$\endgroup\$
4
  • \$\begingroup\$ There are a lot of needed details left out of the question. Are you using the flashes on the hot shoe? Or via a set of wireless triggers? How are you trying to control the flash? Via the camera's (what type of camera) menu? Via a wireless transmitter's menu? \$\endgroup\$
    – Michael C
    Jul 24, 2016 at 4:30
  • \$\begingroup\$ Do you have the Mitros? Or the Mitros+? \$\endgroup\$
    – inkista
    Jul 24, 2016 at 18:15
  • \$\begingroup\$ Also, are you judging the power level of the flash from images you've taken, or from the reading on the flashs' LCDs? \$\endgroup\$
    – inkista
    Jul 25, 2016 at 6:30
  • \$\begingroup\$ I am using the Mitros (no +). I based the power level on both the flash LCD and the images taken \$\endgroup\$
    – Ygam
    Jul 25, 2016 at 10:52

2 Answers 2

1
\$\begingroup\$

So I asked a Phottix rep same question and here is his answer:

You have to set the flash on TTL, mounted on an Odin 2 receiver, and from there you can set the flash intensity on both TTL and Manual on the Odin 2 transmitter.

I tested it out and it indeed is working (based on the images taken, not on the flash LCD)

\$\endgroup\$
1
  • \$\begingroup\$ Yes. This seems to be a quirk of the Odin system: flashes have to be in TTL mode for power control to work, and it only displays correctly on the TX unit. \$\endgroup\$
    – inkista
    Jul 27, 2016 at 19:24
0
\$\begingroup\$

The flash has to be set on Ettl to mode. That drove me crazy until I figured it out. They need to publish that in manual.

\$\endgroup\$
0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.