5

My Nikon 18-300mm ED DX suddenly no longer mounts to my D5500. White dots lined up, lens mount/unmount button depressed camera body turned off. I do not want to force the turn for it to click and lock... I've never had this problem with a lens before.

enter image description here

Click for full size

1 Answer 1

7

I just found the issue, upon closer examination of where on the ring it was not seating, ONE slightly loose screw! Hope this helps someone else!

enter image description here

6
  • 3
    I was just about to post the same solution, so I've added a photo marking the loose screw.
    – Tetsujin
    Jul 9 at 16:10
  • It’s perfectly fine to accept your own answer.
    – Eric S
    Jul 10 at 1:37
  • @EricS but there is an enforced delay before you are allowed to do so - 48 hours IIRC
    – osullic
    Jul 11 at 11:04
  • Lol, assuming you are being funny... but if not and I did break a rule.. .lol and I'm sorry ;)
    – Tonya Moon
    Jul 12 at 22:25
  • @TonyaMoon nobody's being funny - that's just how this site works. The site is here to answer your questions, but also to help other people with the same issue. A repository of questions and answers. If there are mutiple answers, and one is accepted as the correct answer, that benefits everyone - easy to spot the correct answer amongst other suggestions. Also, it gives you points, in case you want to grow your score/reputation on the site. Take a look at the tour
    – osullic
    Jul 13 at 21:23

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.