2

master from lightroom.

Every single time when I import my pictures to lightroom some of the settings are not in the Zero position.

Like this:

enter image description here

If I double click in the setting to reset it, like the normal behaviour, nothing happens as well.

I can't remember to change something in the lightroom to have this behaviour.

Can someone help me with it?

Update Reset Lightroom didn't fix it. Could be something in the raw files?

5
  • Are you using a Preset? These might be the default if ALL the values are always the same. If not, do you have XMP files near your images. Another software might have written them and Lightroom is using these during import.
    – Itai
    Jan 6 at 23:01
  • I don't think so, I just imported Lightroom classic. and all the pictures have the same values. I'm thinking if it could be something from my Camera, But I'm not sure about it.
    – Coelho
    Jan 7 at 4:30
  • Very strange. I have never seen this even though I have been used Lightroom for over 10 years and have imported images from most digital camera models since 2006 since I review cameras. The only time I know that images can be imported like this is when an Import Preset is defined.
    – Itai
    Jan 7 at 15:18
  • Are you importing a DNG file from a smartphone? Jan 8 at 0:12
  • @AbdulNQuraishi, no, My images came from my Nikon D780
    – Coelho
    Jan 9 at 3:45
3

To get back to the default, check the lightroom preset preference settings and make sure they look like this with Adobe Default set as master and nothing else active.

enter image description here

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.