Time to be with your loved ones

Time to be with loved ones

by sat

submit your photo


Hall of Fame
View past winners from this year

Please participate in Meta
and help us grow.

Take the 2-minute tour ×
Photography Stack Exchange is a question and answer site for professional, enthusiast and amateur photographers. It's 100% free, no registration required.

Possible Duplicate:
What should I do about Canon PowerShot “Lens error, restart camera”?

I have a PowerShot SX20is that started to throw this error out of the blue:

Lens Error Restart Camera

Any suggestions what can be done here?

share|improve this question
4  
Can you provide some additional information? What kinds of things were you doing when the error appeared? Does restarting fix it/not fix it? What have you tried to do to fix it so far? The more information you provide us, the better equipped we can be to help. :) –  jrista Oct 22 '10 at 2:25
    
Restart the camera? –  Graeme Hutchison Dec 19 '11 at 8:52
add comment

marked as duplicate by rfusca May 20 '12 at 17:02

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

3 Answers

Try removing the camera's battery. Also read the camera's manual to see if it has a secondary 'watch' style battery hidden away somewhere too. If so, remove that too.

Leave the camera well alone for around 1 hour. Replace (if you had it) the watch battery, followed by the main battery. Then turn the camera on and see if it did the trick.

I cannot guarantee that this will work for you, but when my EOS 7D was experiencing really weird issues, this is what I did and for whatever reason completely fixed the problem!

Also, ensure that the camera and lens - as far as possible - is clean and free from dirt before you put the batteries back in.

share|improve this answer
add comment

If the camera is still in the warranty, you should return it. There does not seem to be a real fix for that issue.

share|improve this answer
add comment

Oh boy. That error happened to me on a Powershot SX100 is some weeks ago. I visited several web sites like this one but wasn't able to fix it by myself, so I ended up buying the same camera you have (was also an excuse to buy a new one), and pray it doesn't happen again.

share|improve this answer
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.