Not Your Everyday Banana

by Bart Arondson

submit your photo


Hall of Fame
View past winners from this year

Please participate in Meta
and help us grow.

Take the 2-minute tour ×
Photography Stack Exchange is a question and answer site for professional, enthusiast and amateur photographers. It's 100% free, no registration required.

Just bought a used (9 months old) Canon 60d. I noticed that when I'm in video mode, when I hit the Menu button, the camera starts recording. Very problematic. When I go the the quick view of the videos on the disk, then I can hit the Menu button and it goes to the Menu.

I hope this is not a serious problem. The guy that sold it to me probably won't give me my money back. Is this the way the Menu button is supposed to work when in video mode?

share|improve this question
    
Is there a question here? –  John Cavan Jan 28 '13 at 4:29
    
can you check if Menu button was customized ? In canon cameras you can assign buttons to some other function.(Search in menu for customization of buttons) –  GoodSp33d Jan 28 '13 at 5:41
    
I reset the camera so there shouldn't be any custom assignments. Thanks Stroker. If you have any other ideas. –  Ross Michaels Jan 28 '13 at 6:58
    
John, the question was has anyone heard of this problem and is there a quick fix for it? I'm hoping that this malfunction isn't a part of a bigger problem. So if you've heard of this problem, maybe you know how someone worked it out. Thanks for any help you can give. –  Ross Michaels Jan 28 '13 at 7:01
1  
Update, went to Sammy's and then spoke to Canon on phone. Camera needs to be sent to Canon to be fixed. Hopefully under warranty. No question here. –  Ross Michaels Jan 29 '13 at 4:52
show 2 more comments

1 Answer 1

I've had problems on my 6d where the rear buttons (ie the ones on the back panel, inc the menu button, set, arrows, spinny thing, Q, LV, etc) all started swapping roles.

I took it to canon and they swapped out the rear board under warranty and voila ! problem fixed.

I think you have a broken camera. Possibly water damaged.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.