Westminster fountain at sunset

by Jorge Córdoba

submit your photo


Hall of Fame
View past winners from this year

Please participate in Meta
and help us grow.

Take the 2-minute tour ×
Photography Stack Exchange is a question and answer site for professional, enthusiast and amateur photographers. It's 100% free, no registration required.

I loaded a new film into Nicon F75, closed the door and turned it on.
However it seems like I did a poor job inserting the film because it did not clutch and I saw “Err” message on the screen.

I removed the film altogether and inserted another one instead.
The message stayed there, and the camera doesn't even attempt to load the new film now.

How do I fix this?

share|improve this question
    
Maybe it's just thinking really hard... (sorry) –  Nick Miners Sep 8 '11 at 18:41

1 Answer 1

up vote 4 down vote accepted

That happened to me from time to time with my N80. Each time I simply opened the back and checked that the film canister was inserted straight and the film leader was pulled out the right amount. Second time was always the charm. A few times I had the leader out too far (passed the little red dot) and had to take the film canister out roll the leader in a bit and try again.

I hope that works for you.

share|improve this answer
    
Rolling the leader in just a bit did the trick. Thanks! –  Dan Sep 8 '11 at 17:10
    
Just had this same problem again—glad I posted it on StackExchange a year ago. –  Dan Jul 26 '12 at 20:55

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.